Verzekeringen

Lees meer

Al die verzekeraars zijn toch een pot nat?

Nederland heeft veel verzekeringsmaatschappijen. Wanneer we met onze klanten praten over waar ze hun risico willen onderbrengen, horen we vaak: "Waar maken jullie je druk om; al die verzekeraars zijn toch één pot nat?" Dat is toch echt een misverstand! Graag leggen wij dat aan u uit.

Eerst de analyse

Voordat we adviseren, willen we de specifieke behoeften van onze klanten begrijpen. Heeft u spaargeld? U kunt misschien kiezen voor een hoger eigen risico om een lagere premie te krijgen. Maar als u weinig spaargeld heeft, kan een hoog eigen risico riskant zijn. Ook bij een hypotheek zijn er keuzes die afhangen van uw situatie.

Daarna de keuze voor de verzekeraar of bank

We kijken niet alleen naar premies of rentetarieven. Er zijn veel andere factoren om te overwegen. Hier zijn enkele voorbeelden die de keuze beïnvloeden:

 

Vaste premie of variabele premie: Bij een overlijdensrisicoverzekering zijn er aanbieders met vaste premies en andere met variabele premies. Het is belangrijk om naar de hele looptijd te kijken, niet alleen het eerste jaar.

Medische acceptatie: Sommige verzekeraars accepteren alleen gezondere klanten zonder extra kosten. Anderen werken op basis van solidariteit.

Schadeafhandeling: Verzekeraars verschillen in hoe ze schades behandelen.
Toekomstige activiteit van de hypotheekverstrekker: Het kan gevolgen hebben als uw hypotheekverstrekker besluit haar activiteiten in Nederland te verminderen.

Wij adviseren u graag

Samen vinden we de beste oplossing die bij uw situatie past. Verzekeraars zijn zeker niet allemaal hetzelfde!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie en een gratis analyse.

Contact